میراث جرون
امروز : پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ساعت : ۱۲:۵۶
یادداشت

توسعه اقتصاد دریامحور و شعار سال اولویت هرمزگان

فروغ مسلم زاده // اقتصاد دریا محور در بخش‌های مختلف دولت می‌تواند به مردم ...

توسعه و شکوفایی اقتصادی با مشارکت مردم

فروغ مسلم زاده// برای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم، اقتصاد کشور نیاز ...

جهش تولید با مشارکت مردمی استراتژی مهم توسعه اقتصادی است

فروغ مسلم زاده // جهش تولید با مشارکت مردمی در راستای تحقق شعار سال ...

حادثه برخورد و واژگونی موتور سوار نوجوانان وجوانان درسطح استان

عبدالحسین اسدپور// این روزها وشب هاراکب نوجوان وجوانان موتورسیکلت در کل استان‌ در خیابانهای ...

تاثیرات آموزش بر اقتصاد

وحید حاج سعیدی// امروزه در دنیا تاثیر آموزش بر اقتصاد به یک اصل قابل ...

ضرورت ذخیره سازی باران در سدها

فروغ مسلم زاده // فعالیت مناسب سامانه بارشی در هفته جاری و برنامه‌ریزی‌های انجام ...

سیلی جوانمردی بر گونه نامردان

فروغ مسلم زاده // میراث جرون حمله دو شب پیش ایران این پیام را ...

چه زمانی شبکه های اجتماعی رفع فیلتر می شوند!؟

نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس درباره زمان رفع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی، بیان می‌کند ...

زیرساختهای گردشگری در هرمزگان نیازمتد توجه

مریم آقاجانی // توسعه زیرساخت‌های گردشگری جزایر هرمزگان به‌ویژه در بخش آب و برق ...

سواد رسانه‌ای چگونه می‌تواند در مواقع بحران به داد جامعه برسد

فروغ مسلم زاده // مردم در فضای مجازی رفتارهای هیجان‌آمیزی از خود بروز می‌دهند ...

  • کد مطلب : 24015
  • تعداد نظرات : 0 نظر
  • تاریخ انتشار خبر : 13 سپتامبر, 2017 - 10:54
  • شما اینجا هستید :اخبار مشروح
  •   

    تأخیر ۱۵ ساله قیچی دولت در بریدن رُبان آب‌شیرین‌کن بندرعباس

    درحالی‌که 15 سال از سر زبان افتادن احداث آب شیرین بندرعباس بر لبان مسئولان هرمزگان می‌گذرد اما بازهم رُبان افتتاحیه این طرح در انتظار قیچی دولت‌مردان است.

    به گزارش ایسنا، منطقه خلیج‌فارس در میناب، با توجه به نیازمندی شهروندان بندرعباسی به تأمین آب شرب و انتظار دشت بحران‌زده میناب به افتتاح آب‌شیرین‌کن بندرعباس که در سال ۸۱ مسئولان استانی نوید احداث آن را دادند اما بعد از گذشت ۱۵سال هنوز این پروژه افتتاح نشده و به بهره‌برداری نرسیده است.

    آب‌شیرین‌کن بندرعباس پایانی است بر خشک‌سالی مصنوعی دشت میناب

    فعال زیست‌محیطی میناب در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: از سال ۱۳۸۱ تاکنون بحث ایجاد و به مدار آوردن آب‌شیرین‌کن بندرعباس بر سر زبان‌هاست.

    محمدعلی مویدی ابراز کرد: از سال ۸۱ تاکنون جلگه سابقاً سرسبز و آباد میناب چشم به دست و بازوی مسئولان آب استان و مدیریت عالی هرمزگان دوخته تا این افتتاح پایانی بر خشک‌سالی مصنوعی دشت و جلگه میناب باشد.

    مدیر موسسه مردم‌نهاد و محیط‌زیستی “نجم” میناب بابیان اینکه  هر بار سراغی از آب‌شیرین‌کن موردبحث گرفته می‌شود بلافاصله اعداد و ارقام و تلاش‌های صورت گرفته برای تحقق این اتفاق نشان داده می‌شود، تصریح کرد: از آن زمان تا امروز بعد از بارها و بارها به قول افتتاح این پروژه عمل نشده است.

    مویدی با ابراز گلایه از مصرف غیرمعقول آب در مصارف غیر شرب در بندرعباس، عنوان کرد: مصارف روزانه شهر بندرعباس، ساخت‌وسازهای بلندپروازانه و فضای سبز مثال‌زدنی این شهر که شانه‌به‌شانه با شهرهای شمالی کشور می‌ساید، صنایع غرب این شهر، فاضلاب دائماً در حال ورود به دریا، فروش آب به کشتی‌های تجاری، استخرهای شهر بندرعباس و توسعه افسارگسیخته و بدون توجه به اقلیم ناتوان در مقابل آن، از این شهر منبعی ساخته که به نظر می‌رسد هیچ‌گاه پر نخواهد شد.

    این فعال مدنی، بیان کرد: در ابتدا و برای توجیه انتقال بین‌حوزه‌ای آب از جلگه میناب به مرکز استان نیاز شرب مردم این شهر عنوان شد اما به‌واقع چند درصد از آب منتقل‌شده صرف شرب هم استانی‌های عزیزمان شده است.

    مویدی با طرح یک سؤال، عنوان کرد: چگونه است که برای ایجاد یک آب‌شیرین‌کن ۱۰۰هزار مترمکعبی با هزینه ۱۰۰ میلیارد تومان که قرار است بخش اعظم مشکل آب شرب بندرعباس را تأمین کند با مشکل مواجه می‌شویم اما برای تأمین هزینه بالای ۴۰۰ میلیارد تومانی ایجاد یک سد دیگر که خود مخرب محیط‌زیست و ایجاد بلاهای دیگر برای مردمان استان است کوچک‌ترین مشکلی نداریم و این در حالی است که سد فوق‌الذکر فقط قرار است کمتر از یک‌هشتم آب بندرعباس را در صورت نزول باران کافی به دست بیاورد و چگونه است که موافق کشیدن خط لوله‌ای جدید، ایجاد تصفیه‌خانه‌ای پیشرفته و نو، خریدن خطر مشکلات انتقال آب به جان و مشکلات عدیده محیط‌زیستی و همچنین تأمین و نگهداری این تأسیسات بزرگ و پرخرج هستیم ولی نمی‌خواهیم آب‌شیرین‌کن بندرعباس و آب‌شیرین‌کن‌های دیگر در استان را آن‌گونه که همه می‌دانیم بهترین منبع و پایدارترین روش تأمین آب شرب است مهیا کنیم.

    وی دریای عمان و سواحل آن را بهترین منطقه برای ایجاد آب‌شیرین‌کن در نوار ساحلی جنوبی کشور دانست و گفت: دریایی که به آب‌های آزاد راه دارد، عمق قابل‌ملاحظه‌ای نسبت به خلیج‌فارس دارد و تخریب کمتری را تاکنون شاهد بوده و توان پذیرش آب‌شیرین‌کن‌های متعدد را برای تأمین آب هرمزگان و چند استان دیگر جنوبی کشور دارد.

    مدیر موسسه مردم‌نهاد نجم در همین زمینه، افزود: شنیده‌ها حاکی از این است که از سد جگین در نزدیکی جاسک نیز خط لوله‌ای برای تأمین آب بندرعباس کشیده شود و بهتر نیست این خط لوله، آب شیرین شده دریا را از فاصله بیش از ۳۰۰ کیلومتری بندرعباس به این شهر انتقال دهد.

    وی گفت: مسئولان به این نکته بسیار مهم توجه کنند که خواسته مردم میناب برای تأمین پایدار آب بندرعباس درواقع یک خواسته استانی و ملی و برای جلوگیری از بحرانی بس بزرگ و دامن‌گیر برای پایتخت اقتصادی کشور است.

    مویدی خاطرنشان کرد: هر وقت سخن از قطع برداشت از آبخوان میناب می‌شود محکومیت مینابی‌ها برای خواسته‌های منطقه‌ای را شاهد بوده‌ایم درصورتی‌که تأمین پایدار آب بندرعباس بیشتر از اینکه نجات‌بخش دشت بحران‌زده و ممنوعه میناب باشد، از ایجاد یک فاجعه در پایتخت اقتصادی کشور نیز جلوگیری می‌کند.

    در روزهای پایانی شهریورماه ۱۳۹۶ بازهم منتظر عملی شدن وعده مسئولان آب استان برای افتتاح فاز نخست آب‌شیرین‌کن بندرعباس هستیم.

    فاز نخست آب‌شیرین‌کن بندرعباس تا شهریور ۹۶ ‌به بهره‌برداری می‌رسد

    معاون نظارت بر بهره‌برداری آبفای کشور گفت: فاز نخست آب‌شیرین‌کن صد هزار مترمکعبی بندرعباس تا شهریورماه سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

    شاهین پاکروح در بازدید از آب‌شیرین‌کن یک‌صد هزار مترمکعبی شهر بندرعباس، اظهار کرد: این پروژه از پروژه‌های مهم و تأثیرگذاری است که کمیت و کیفیت آب شهر بندرعباس را تغییر می‌دهد.

    وی بر اتمام فاز یک این پروژه با ظرفیت ۲۰ هزار مترمکعب تا پایان شهریورماه ۹۶ تأکید و بیان کرد: علی‌رغم تأخیر در اجرای این پروژه به دلایل مشکلات اعتباری و اقتصادی، شاهد بهره‌برداری از فاز نخست این پروژه هستیم.

    افتتاح آب‌شیرین‌کن بندرعباس اولویت اول شرکت آب و فاضلاب هرمزگان است

    به گفته مدیرعامل آب و فاضلاب شهری هرمزگان، در حال حاضر استان هرمزگان با احداث ۱۵ دستگاه آب‌شیرین‌کن فعال و حجم آب تولیدی ۴۲ هزار مترمکعب در شبانه‌روز در سطح شهرها و جزایر استان از استان‌های پیشرو در بهره‌مندی از سیستم شیرین سازی آب دریا از طریق سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است، به‌طوری‌که بخش قابل‌توجهی از پروژه‌های آب‌شیرین‌کن کشور در این استان در حال اجرا و بهره‌برداری است.

    امین قصمی تصریح کرد: پروژه احداث، تملک و بهره‌برداری از تأسیسات آبگیر و آب‌شیرین‌کن شهر بندرعباس به روش BOO با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و با ظرفیت تولید آب به میزان ۱۰۰ هزار مترمکعب در روز است که به‌منظور تأمین این حجم، ظرفیت آبگیری به میزان ۳۳۰ هزار مترمکعب در روز از دریا توسط خط لوله دریایی موردنیاز است.

    وی خاطرنشان کرد: اجرای پروژه آب‌شیرین‌کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی بندرعباس در راستای رفع چالش کم‌آبی این شهر، به‌عنوان اولویت اول شرکت آب و فاضلاب هرمزگان است، اما مشکل اصلی، تأمین منابع مالی آن است که در حال رایزنی با صندوق توسعه ملی و بانک عامل صنعت، معدن و تجارت برای دریافت تسهیلات موردنیاز هستیم.

    قصمی، عنوان کرد: با توجه به کاهش شدید منابع آبی استان و به‌ویژه شهر بندرعباس،فاز اول این پروژه با ظرفیت ۲۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز تا شهریورماه ۹۶ و پیش از موعد وارد مدار بهره‌برداری می‌شود.

    به گزارش ایسنا، در روزهای پایانی شهریورماه ۹۶، دشت میناب با تمدن ۵هزارساله و افتخارات، برای چندمین بار چشم به قیچی و رُبان مسئولان دوخته و بازهم منتظر عملی شدن وعده مسئولان آب استان برای افتتاح فاز نخست آب‌شیرین‌کن بندرعباس است تا ببیند با تصمیماتشان از پس این‌همه تخریب و نابودی، شاید همچنان بتواند هر آنچه در این ۵ هزار سال کسب کرده را حفظ کند.

    برچسب ها :

    تبلیغ
    آیین بانک قرض الحسنه مهر ایران هیات گلف استان هرمزگان احمدمرادی oخبرگزاری علم و فناوری آفتاب جنوب