میراث جرون
امروز : جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ساعت : ۰۱:۵۴
یادداشت

توسعه اقتصاد دریامحور و شعار سال اولویت هرمزگان

فروغ مسلم زاده // اقتصاد دریا محور در بخش‌های مختلف دولت می‌تواند به مردم ...

توسعه و شکوفایی اقتصادی با مشارکت مردم

فروغ مسلم زاده// برای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم، اقتصاد کشور نیاز ...

جهش تولید با مشارکت مردمی استراتژی مهم توسعه اقتصادی است

فروغ مسلم زاده // جهش تولید با مشارکت مردمی در راستای تحقق شعار سال ...

حادثه برخورد و واژگونی موتور سوار نوجوانان وجوانان درسطح استان

عبدالحسین اسدپور// این روزها وشب هاراکب نوجوان وجوانان موتورسیکلت در کل استان‌ در خیابانهای ...

تاثیرات آموزش بر اقتصاد

وحید حاج سعیدی// امروزه در دنیا تاثیر آموزش بر اقتصاد به یک اصل قابل ...

ضرورت ذخیره سازی باران در سدها

فروغ مسلم زاده // فعالیت مناسب سامانه بارشی در هفته جاری و برنامه‌ریزی‌های انجام ...

سیلی جوانمردی بر گونه نامردان

فروغ مسلم زاده // میراث جرون حمله دو شب پیش ایران این پیام را ...

چه زمانی شبکه های اجتماعی رفع فیلتر می شوند!؟

نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس درباره زمان رفع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی، بیان می‌کند ...

زیرساختهای گردشگری در هرمزگان نیازمتد توجه

مریم آقاجانی // توسعه زیرساخت‌های گردشگری جزایر هرمزگان به‌ویژه در بخش آب و برق ...

سواد رسانه‌ای چگونه می‌تواند در مواقع بحران به داد جامعه برسد

فروغ مسلم زاده // مردم در فضای مجازی رفتارهای هیجان‌آمیزی از خود بروز می‌دهند ...

  • کد مطلب : 24427
  • تعداد نظرات : 0 نظر
  • تاریخ انتشار خبر : 20 سپتامبر, 2017 - 11:57
  • شما اینجا هستید :اجتماعی
  •   

    ترازوی مصرف و تعداد مشترکان برق

    گزارش های صنعت برق نشان می دهد وضعیت کلیه مشترکان به طور متوسط در تمامی بخش ها نسبت به سال ۱۳۹۵ حدود ۰.۵ درصد افزایش پیدا کرده، این در حالی است که روند مصرف برق نسبت به سال گذشته در ساعات اوج مصرف حدود ۶ درصد افزایش داشته، به عبارت دیگر روند مصرف نسبت به روند رشد تعداد مشترکان در بخش های مختلف کشور در یکسال گذشته حدود ۵.۵ برابر شده است.

    خبرگزاری ایسنا: گزارش های صنعت برق نشان می دهد وضعیت کلیه مشترکان به طور متوسط در تمامی بخش ها نسبت به سال ۱۳۹۵ حدود ۰.۵ درصد افزایش پیدا کرده، این در حالی است که روند مصرف برق نسبت به سال گذشته در ساعات اوج مصرف حدود ۶ درصد افزایش داشته، به عبارت دیگر روند مصرف نسبت به روند رشد تعداد مشترکان در بخش های مختلف کشور در یکسال گذشته حدود ۵.۵ برابر شده است.

    صنعت برق کشور تابستان امسال روزهای ملتهب و داغی را پشت سر گذاشت، به طوری که در روز ۸ مردادماه پیک مصرف برق به بالاترین نقطه خود در طول تاریخ این صنعت رسید و عدد ۵۵ هزار و ۴۴۲ مگاوات را ثبت کرد.

    میزانی که با توجه به قدرت عملی نیروگاه های کشور، در صورت عدم مدیریت مصرف، ممکن بود شبکه برق را تا آستانه فروپاشی نیز ببرد. جالب اینکه براساس گزارش های موجود دفتر مدیریت مصرف توانیر در این روز نیز توانست از طریق اجرای برنامه هایی چون؛ طرح ذخیره عملیاتی، استفاده از مولدهای خودتأمین، مدیریت بار چاه های کشاورزی و… نزدیک به ۴۰۰۰ مگاوات مصرف برق را مدیریت کند.

    امری که به زعم معاون توزیع توانیر ما حاصل ماه ها تلاش مجموعه توانیر و انعقاد بیش از ۱۷ هزار قرارداد این دفتر با بخش های مختلف صنعت و سایر بخش ها جهت مدیریت مصرف خود در ساعات اوج بار بوده است.

    بد نیست اشاره شود تا سال ۱۳۸۹ پیک مصرف برق کشور، عمدتاً در شب اتفاق افتاده، اما از این سال به بعد پیک مصرف برق تابستان به روز منتقل شده و قابل تأمل اینکه اختلاف اوج مصرف برق در تابستان سال ۱۳۸۹ که برابر با ۴۲ هزار مگاوات بوده، با تابستان امسال به بیش از ۱۳ هزار مگاوات می رسد یعنی در طول هفت سال گذشته پیک مصرف برق نسبت به قدرت عملی فعلی نیروگاه های کشور حدود ۲۲ درصد افزایش داشته است!

    قابل تأمل تر اینکه در تابستان سال جاری پیک مصرف برق از اول تیرماه تا امروز(۲۸ شهریورماه) بیش از ۱۰۰ بار در طول ۲۴ ساعت شبانه روز از مرز ۵۰ هزار مگاوات گذشت، تا اینگونه صنعت برق رکورد جدیدی را در طول تاریخ خود ثبت کرده باشد.

    با توجه به اینکه در اتفاق افتادن این امر، مسائلی چون افزایش نرخ جمعیت و توسعه مصرف برق صنعتی و تجاری می تواند نقش بسیار موثری داشته باشند، اما آمارها نشان می دهد میزان افزایش کنونی عمدتاً مربوط به افزایش بی رویه مصرف برق در بخش غیر مولد کشور است.

    مصارفی از جمله؛ مصرف برق وسایل سرمایشی که به قول مسئولان توانیر حدود یک سوم از کل مصرف برق کشور در فصل تابستان را در بر می گیرد.

    گزارش های صنعت برق نشان می دهد وضعیت کلیه مشترکان به طور متوسط در تمامی بخش ها نسبت به سال ۱۳۹۵ حدود ۰.۵ درصد افزایش پیدا کرده است، این در حالی است که روند مصرف برق نسبت به سال گذشته در ساعات اوج مصرف حدود ۶ درصد افزایش داشته است.

    به عبارت دیگر روند مصرف نسبت به روند رشد تعداد مشترکین در بخش های مختلف کشور در یکسال گذشته حدود ۵.۵ برابر شده است. این در حالی است که روند رشد مصرف در کشورهای توسعه یافته صنعتی سالانه حدود یک درصد است و در این کشورها چندان نیازی نیست تا سالانه برای پوشش حدود ۲۰۰ ساعت برق تابستان(از ۱۵ تیرماه لغایت ۱۵ شهریورماه) بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان در زیرساخت های تولید، توزیع و انتقال برق کشور هزینه شود.

    براساس اظهار مسئولان صنعت برق کشور تا پایان سال جاری میزان ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور به ۸۰ هزار مگاوات می رسد، ظرفیتی که اگرچه بالاترین ظرفیت منصوبه نیروگاهی در منطقه خاورمیانه است اما در صورت تداوم روند رشد کنونی مصرف برق، ممکن است چندان پاسخگو نباشد، بنابراین انتظار این است که مشترکان از هم اکنون با جایگزینی وسایل استاندارد برقی به جای وسایل پرمصرف قبلی بویژه در زمینه وسایل سرمایشی، و تأمین رفاه بیشتر در تابستان سال بعد برنامه های های جدی را پیش رو داشته باشند.

    برچسب ها :

    تبلیغ
    آیین بانک قرض الحسنه مهر ایران هیات گلف استان هرمزگان احمدمرادی oخبرگزاری علم و فناوری آفتاب جنوب