فروغ مسلم زاده/چرا کشند دوباره بازگشت؟!

چاپ

بوی نامطبوع ذرت پخته و امونیاک در حاشیه ساحل خصوصا عصر ها فضا را پر می کند و تیرگی رنگ آب دریا که تا چند هفته پیش ابی زلال ودرخشان بود خبراز ورود میهمان ناخوانده ای می دهد که بازهم چون سال ۸۷ ماهها میمهمان مردم بندرعباس خواهد بود . میهمانی که زیبایی دریا و رزق وروزی صیادان را می گیرد و ماهها موجبات نگرانی مردم و حافظان محیط زیست می شود .
از یک طرف ورود فاضلابهای شهری و صنعتی به دریا که بی محابا و بصورت علنی از لوله های قطور از طرف خورهای شهر وارد دریا شده و یک سو هم پساب ناشی از صنایع و الاینده ها به دریا می ریزد که علاوه برمرگ ابزیان در هفته های اخیر شاهد الودگی دریا و بوی نامطبوع و بازگشت مجدد کشند قرمز به ساحل بندرعباس هستیم.
الودگیهایی که ظاهرا هیچ دستگاهی انرا برعهده نمی گیرد و هر دستگاه سعی دارد توپ را درزمین دیگری بیاندازد ؛ پسابی که شرکت آب و فاضلاب تولید می کند باید توسط شهرداری خریداری شده وصرف مصارف شهری مانند ابیاری فضای سبز و … بشود اما شهرداری این پساب را رایگان می خواهد و اداره کل محیط زیست هم با اظهارنظراتی در این خصوص و هشدارهایی مبنی بر آلودگی دریا و خطر سلامت شهروندان دیگر اقدام جدی و قانونی با متخلفان و الوده کنندگان دریا ندارد.
طبق اصل ۴۵و ۵۰قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، دریاها جز اموال همگانی بوده و نگهداری و مراقبت ا زان برعهده همگان و حاکمیت است اما مدیریت اجرایی استان که چهارسال دراستان هرمزگان سکان را بدست گرفت تاکنون دراین خصوص سکوت اختیار کرده و در چند هفته پیش در اظهارنظری جدی و هشداری اعلام نمود که باید جلوی ورود فاضلاب به دریا گرفته شود غافل ازاینکه این وظیفه دروهله اول برعهده جناب خودشان است که باید بعنوان عالی ترین مقام اجرایی استان سلامت دریا و شهروندان را مدنظر قرارداده وبرای جلوگیری از فاضلاب به دریا چاره بیاندیشد .
اما حضور دوباره کشند قرمز که ناشی از ورود سموم و ذرات الاینده نیترات و فسفردار به دریاست و استانه خودپالایی دریا هم گویی این روزها لبریز شده و دیگر خلیج فارس تحمل درصدی از این الودگی ها را ندارد این بار اعتراض خودرا با کشند قرمز اعلام کرده است .
ازانجایی که ابزیان سهم بسزایی در سید غذایی مردم هرمزگان و بومیان شهر را دارد مرگ میگو ها در ساحل سورو و ماهیان گاریز در ساحل بندرعباس نشان می دهد که میزان الودگی از حد مجاز هم بالاتر است و این مسئله سلامت مردم را بشدت با چالش روبرو کرده است . وقت ان رسیده که تمامی دستگاه ها بدون محافظه کاری و مصلحت اندیشی به میدان آمده و استین اقدام و عمل بالا بزنند وبرای سلامت مردم و حفظ محیط زیست راهکاری عملی ارائه دهند.
امیدواریم که محیط زیست استان با جدیت پیگیر این مسئله باشد تا هرچه سریعتر جلوی ورود فاضلاب های شهری وصنعتی به دریا گرفته شود و بیشتر از این سلامت مردم به خطر نیافتد.