میراث جرون
امروز : پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ساعت : ۰۹:۵۳
یادداشت

توسعه و شکوفایی اقتصادی با مشارکت مردم

فروغ مسلم زاده// برای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم، اقتصاد کشور نیاز ...

جهش تولید با مشارکت مردمی استراتژی مهم توسعه اقتصادی است

فروغ مسلم زاده // جهش تولید با مشارکت مردمی در راستای تحقق شعار سال ...

حادثه برخورد و واژگونی موتور سوار نوجوانان وجوانان درسطح استان

عبدالحسین اسدپور// این روزها وشب هاراکب نوجوان وجوانان موتورسیکلت در کل استان‌ در خیابانهای ...

تاثیرات آموزش بر اقتصاد

وحید حاج سعیدی// امروزه در دنیا تاثیر آموزش بر اقتصاد به یک اصل قابل ...

ضرورت ذخیره سازی باران در سدها

فروغ مسلم زاده // فعالیت مناسب سامانه بارشی در هفته جاری و برنامه‌ریزی‌های انجام ...

سیلی جوانمردی بر گونه نامردان

فروغ مسلم زاده // میراث جرون حمله دو شب پیش ایران این پیام را ...

چه زمانی شبکه های اجتماعی رفع فیلتر می شوند!؟

نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس درباره زمان رفع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی، بیان می‌کند ...

زیرساختهای گردشگری در هرمزگان نیازمتد توجه

مریم آقاجانی // توسعه زیرساخت‌های گردشگری جزایر هرمزگان به‌ویژه در بخش آب و برق ...

سواد رسانه‌ای چگونه می‌تواند در مواقع بحران به داد جامعه برسد

فروغ مسلم زاده // مردم در فضای مجازی رفتارهای هیجان‌آمیزی از خود بروز می‌دهند ...

جهش تولید با مشارکت مردم

فروغ مسلم زاده// رهبر معظم انقلاب در نام گذاری امسال، دو بعد جهش اقتصادی ...

  • کد مطلب : 10402
  • تعداد نظرات : 0 نظر
  • تاریخ انتشار خبر : 15 ژانویه, 2017 - 06:01
  • شما اینجا هستید :یادداشت
  •   

    چرا استان هرمزگان از یک  دانشگاه علوم وفنون دریایی جامع  با عنایت به دریا محور بودن توسعه ان محروم است ؟ چه باید کرد؟

    شاید اساسی ترین،راهبردی ترین و زیربنایی ترین شکل توسعه، توسعه نیروی انسانی است و توسعه انسانی از طریق آموزش و ارتقا سطح علم و اگاهی و مهارت و فن است علی الخصوص بر اساس استعدادها و ظرفیتهای طبیعی همان منطقه و قطعا عالی ترین شکل ان در دانشگاهها و مراکز پژوهشی و مطالعاتی است

    استان هرمزگان به اعتراف تمام مردم ومسوولین کشورازنظرمنابع وذخایروصنایع کم نظیرودرمواردی بی نظیراست ازجمله :منابع نفت وگازوپالایشگاه،مناطق آزادتجاری وصنعتی درکیش،قشم ومکران ومناطق ویژه اقتصادی خلیج فارس،صنایع فولاد،آلمینیوم و روی، صنایع کشتی سازی،دوبندربزرگ کشوربندرشهیدرجایی وباهنر،صنایع گردشگری وصنایع دستی،شیلات وصیدوصیادی وتکثیروپرورش آبزیان درخلیج فارس ودریای عمان،گمرکات ومهمترازهمه اینها دریاونعمتهای بیکران ان درهمه زمینه ها ازغذاتاانرژی وازتجارت تا ورزش وسایربرکات ا ست.طولانی ترین خط ساحلی در بین استانهای جنوبی کشور متعلق به این استان است و از نوزده جزیره در خلیج فا رس چهارده جزیره در محدوده جغرافیایی این استان قرار دارد.

    شاید اساسی ترین،راهبردی ترین و زیربنایی ترین شکل توسعه، توسعه نیروی انسانی است و توسعه انسانی از طریق آموزش و ارتقا سطح علم و اگاهی و مهارت و فن است علی الخصوص بر اساس استعدادها و ظرفیتهای طبیعی همان منطقه و قطعا عالی ترین شکل ان در دانشگاهها و مراکز پژوهشی و مطالعاتی است

    به نظربنده کمتر کسی وجود دارد که بر اساس اسناد بالادستی و پایین دستی استان هرمزگان و ظرفیتهای توسعه ای ،محور اساسی ان را دریا نداند که به برخی ازمزیتهای ان در بالا اشاره شد.

    حال سهم هرمزگان از این توسعه اموزشی و پژوهشی تنها یک دانشکده علوم وفنون دریایی در دانشگاه هرمزگان با عمر کمتر از ده سال و رشته های مهندسی دریایی دردانشکده مهندسی کشتی سازی وصنایع دریایی دربندرعباس با عمر سی ساله و رشته های شیلات و زیست شناسی دریادر دانشگاه آزاد اسلامی استان و همین رشته ها در دانشگاه پیام نور استان است.بیشتر این رشته ها در حوزه علوم طبیعی دریا و مهندسی است ولی ان هم نه به طور جامع و تحصیلات تکمیلی و بسیاری از رشته ها در این دو حوزه وجود دارند که جای انها خالیست.

    در استانهای ساحلی همجوار، استان سیستان و بلوچستان در چابهار و استان خوزستان در خرمشهر از نعمت دانشگاه علوم و فنون دریایی برخوردار هستد و استان بوشهر نیز علاوه بر رشته های دریایی از مرکز تحقیقات علوم دریایی خلیج فارس برخوردار است پس تنها استان هرمزگان است که از این نعمت راهبردی محروم می باشد.

    عمده کمبود رشته ها در حوزه علوم انسانی دریایی و بین رشته ای هاست که دنیا به ان توجه کرده و برای انها اقتصادی بوده و هست مانند رشته هایی از قبیل حقوق دریا، حقوق دریایی، حقوق محیط زیست دریایی و سواحل ، اقتصاد دریا، مدیریت ساحل و منابع دریایی، تجارت دریایی، بیمه دریایی ، کمیسر دریایی، مدیریت دریایی و سایر رشته های دیگر.

    دربند دوسیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی به اقتصاددانش بنيان،پياده‌سازي واجراي نقشه جامع علمي كشوروساماندهي نظام ملي نوآوري وافزايش سهم  توليدوصادرات محصولات وخدمات دانش‌بنيان تاکیدشده.

    ما دراستان به عنوان یک استان راهبردی واقتصادی کشورچقدربه دانش بنیان بودن توجه کرده ایم؟چقدربه مسله دریامحوربودن استان ازدیدگاه علمی توجه شده؟ایا یک دانشگاه علوم وفنون دریایی جامع که تمام رشته های دریایی درحوزه های علوم،مهندسی وفناوری وحوزه های علوم انسانی وبه خصوص اقتصادوحقوق وتجارت وحوزه های دفاعی را داشته باشدوجود دارد؟چندمرکزپژوهشی وراهبردی جامع درزمینه مسایل دریاوحوزههای ان دراستان ودانشگاههای ان وجوددارد؟

    پس بر اساس سیاستهای  ابلاغی اقتصاد مقاومتی نیز از ضروریتهای استان است که علاوه بر نگاه توسعه ای محلی اهداف بلند اقتصاد ملی را به همراه خواهد داشت.

    چه باید کرد؟

    اولا شنیدن حرف متخصصین و صاحب نظران استانی از همه دانشگاهها ومراکز تحقیقاتی و پژوهشی دریایی و صنایع و ادارات دریایی با محوریت استانداری استان در قالب یک هم اندیشی و با حضور نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی.جانمایی محل ان در استان هرمزگان بر اساس طرح توسعه شهری و استانی . تهیه سند و طرح ان جهت ارائه به دفتر گسترش وزارت علوم تحقیقات و فناوری و پیگیریهای لازم. تامین اعتبار و قرار دادن ان در ردیف بودجه استانی.

    اگر امروز این کار صورت نپذیرد فردا دیر خواهد بود و بایستی نسبت به ایندگان کشور و استان پاسخ گو باشیم.

    از استاندار محترم استان و نمایندگان محترم استان در مجلس شورای اسلامی این توقع وجود دارد  که نسبت به این مهم توجه بیشتری مبذول داشته و در صورتی که به ان اعتقاد و علم دارند  این فرصت بزرگ و ضرورت انکار ناپذیر را هر چه زودتر جامع عمل پوشانده تا در محضر خداوند متعال و مردم قدر شناس سرفراز و سر بلند باشیم و مورد باز خواست در محضر الهی و مردم ایران و استان نباشیم

    دکتر احسان کامرانی

    استاد تمام دانشگاه هرمزگان

     

    برچسب ها :

    تبلیغ
    آیین بانک قرض الحسنه مهر ایران هیات گلف استان هرمزگان احمدمرادی oخبرگزاری علم و فناوری آفتاب جنوب