استاندار هرمزگان: راه اندازی صنایع پایین دست فولاد باید در اولویت قرار گیرد

چاپ

استاندار هرمزگان: راه اندازی صنایع پایین دست فولاد باید در اولویت قرار گیرد

بندرعباس – ایرنا – استاندار هرمزگان گفت: تولید فرآورده های پایین دست فولاد باید تشویق و مورد حمایت قرار گیرد تا زنجیره فولاد هرمزگان کامل شود.

به گزارش ایرنا، فریدون همتی بعد از ظهر چهارشنبه در اولین نشست کارگروه زنجیره فولاد افزود: سازمان صنعت، معدن و تجارت باید تمام فهرست تمام فرآورده های فولادی قابل تولید در استان را تهیه کرده و به عنوان فرصت سرمایه گذاری به صاحبان سرمایه و علاقمندان فعالیت های تولیدی معرفی کند.
وی ادامه داد: لازم است مسائل مرتبط به فولاد در یک کارگروه ملی طرح و بررسی شود تا با کار منظم و سیاست گذاری درست و همه جانبه، هدف گذاری تولید سالانه ۱۰میلیون تن شمش فولاد تا سال ۱۴۰۴ محقق شود.
نماینده عالی دولت در استان همچنین توجه به ژئوفیزیک استان و تهیه نقشه فضایی برای جانمایی سرمایه گذاری های متناسب با هر یک از مناطق و شهرستان های استان را ضروری توصیف کرد.
همتی ادامه داد: در بخش فرا استانی نیز هر یک از استان ها مزیت ها و ظرفیت های خاص خود را دارند و در برابر هرمزگان که از ظرفیت مجاورت با خلیج فارس برخوردار است، استان کرمان دارای ظرفیت های معدنی است و می تواند در تامین گندله و کنسانتره مورد نیاز صنایع فولاد هرمزگان مشارکت داشت باشد.
وی تاکید کرد: با توجه به این نگاه تعاملی، رسانه ها نباید به مبحث انتقال آب از خلیج فارس به کرمان بپردازند تا حساسیتی در این زمینه ایجاد نشود.
مدیر عامل شرکت فولاد هرمزگان نیز در این نشست اظهار داشت: اگر ایجاد واحدهای تولید فولاد پیوسته ادامه داشته باشد این صنعت در استان محکوم به شکست خواهد بود و بهترین سیاست، تکمیل زنجیره تولید است.
فرزاد ارزانی بیرگانی ادامه داد: تولید سالانه ۱۰میلیون تن فولاد در شرکت فولاد هرمزگان طراحی شده که این طراحی باید در ستاد فولاد کشور تثبیت شود.
وی اضافه کرد: در حالی که شرکت فولاد هرمزگان در اولین قدم، قرارداد خارجی برای افزایش تولید از یک و نیم میلیون تن در سال به سه میلیون تن بسته است، شرکت فولاد جنوب هم در حال انجام یک کار موازی است که این کارهای جداگانه اشتباه است.
ارزانی بیرگانی یادآور شد: غیر از تولید، سایر حلقه ها و عوامل از جمله توسعه شبکه ریلی و حمل و نقل دریایی و اسکله ها و تامین گندله باید مورد توجه قرار گیرد.
به گفته این مدیر صنعتی، تولید سالانه ۱۰میلیون تن شمش فولاد یک مزیت صادراتی است اما اگر سایر بسترها فراهم نباشد، امکان صادرات و بهره برداری از این ظرفیت فراهم نمی شود.
وی پیشنهاد کرد:یک شرکت زیرساخت در این زمینه راه اندازی شود که تامین آب، برق، گاز، توسعه شبکه ریلی و اسکله و سایر زیرساخت های مورد نیاز را مدیریت کند.