بسیاری از ساختمان های بلند نوساز یا قدیمی در معرض خطر هستند

چاپ

به گزارش ایرنا، مونا عرفانیان روز چهارشنبه در همایش بزرگداشت روز شهرساز با موضوع بازآفرینی شهری، میراثی برای آینده در بندرعباس افزود: انجام کارهای غیر تخصصی در نظام ساخت و سازها، افت کیفیت و بحران ایمنی در ساختمان ها از چالش های شهری در ایران است که موجب گسترش آسیب های اجتماعی می شود.
مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور بانوان بیان داشت: نظارت مهندسی بر ساخت و سازها نقش مهمی در کیفیت ساختمان ها دارد که باید معماران و مهندسان به این امر توجه ویژه داشته باشند.
عرفانیان ادامه داد: یکی دیگر از چالش های شهری بحران محیط زیست است که خشکسالی و نبود آب وضعیت بحرانی در سال های آینده برای شهرهای ما وارد می کند.
عرفانیان گفت: در ۱۰ سال آینده به خاطر وجود خشکسالی و بحران آب، تخلیه بسیاری از روستاها به شهرها را شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: بحران هویتی نیز به عنوان دیگر چالش های شهری مطرح است که تنها مختص بافت های فرسوده و ناکارآمد نیست بلکه همه شهرهای ایران دچار بی هویتی بوده و نازیبایی بصری را در تمام شهرها شاهد هستیم.
این مسئول با اشاره به این که ایران جزو ۱۰ کشور بلاخیز در جهان است، هشدار داد: کشور ما از نظر آماری رتبه ششم در وقوع حوادث طبیعی دارد و۹۰ درصد از جمعیت آن در معرض خطر حوادث از جمله سیل، زلزله، طوفان، خشکسالی و آتش سوزی ها هستند.
وی گفت: در ۲ دهه اخیر بسیاری از ساختارها و مطالبه های اجتماعی عوض شده است و نیاز به یک رویکرد جدی در بازآفرینی شهری هستیم.
عرفانیان ادامه داد: مردم نقش اصلی در بازآفرینی پایدار و حل مسائل شهری دارند و دولت، بخش خصوصی و شهرداری ها نقش حمایت گر و تسهیل گر در این زمینه دارند.
وی اضافه کرد: توسعه شهری و گستره بازآفرینی باید از اراضی با کاربری ناهمگون، فضای عمومی، پایه قطار و مترو شهری، مراکز شهری، سکونت گاه های غیر رسمی، رود کنارها و آب کنارها شروع شود.
مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور بانوان یاد آورشد: بازآفرینی شهری سیاستی جامع و یکپارچه برای هدایت روند رشد و توسعه شهرها در جهت پاسخگویی به چالش های برآمده از تغییرات و نیازهای نسل جدید است.