شور وشعور حسینی را احیا کنیم

چاپ

میراث جرون:نهضت بزرگ وبی بدیل عاشوا بی شک درسهای زیادی برای ایندگان داشته ودارد و با گذشت قرنها ازاین واقعه هرروز بر شور وحال بزرگداشت عزاداریها و تعزیه خوانی ها افزوده می شود .

این شور الهی بعداز گذشت قرنها هنوز تازه وشاداب دلهای عاشقان را زنده نگه می دارد تا جایی که نه گرمای ۵۰ درجه وشرجی هوا و نه سرمای طاقت فرسا عاشقان را از عاشقی کردنهاباز می دارد ونه مانع حضور سیل دلسوختگانش با پای پیاده در راهپیمایی های اربعین و عاشورا به کربلای معلا می شود .

قطعا جز شور و شعور حسینی چه چیز می تواند این گونه عشقی جاودانه را در دلهای محبان اهلش زنده کند قیامی که حرفهای بسیاری برای گفتن دارد و درعرصه های مختلف سیاسی اجتماعی نقش بی نظیری داشته است . امام حسین (ع) فریاد “هیات من الذله ” سردادند تا معلم عشق و ازادگی بشود ، فریاد برائت از ظلم وسیاهی سردادند تا وفاداری ابوالفضل (ع) در تاریخ به یادگار بماند و این روزها این فریاد می رود تا درسی جاودانه برای تمامی آزادگان جهان باشد، درس وفا ومهربانی ، درس سیاست ودینداری و خلاصه درس انسانیت و انسان ماندن .

بی تعارف بایدگفت که عاشورا مکتبی است که حس شجاعت و انسانیت را در وجود هر انسانی زنده می کند ، حسی که اگر با شور و شعور حسینی توام شود آنگاه مدینه فاضله ای می افریند که همانا گم کرده بشر امروزی است ، مدینه ای که قرنها بدنبالش است اما نمی یابدش .

این روزها نام عاشورا و فلسفه قیام بزرگ امام را زیاد می شنویم اما چندنفر با دقت وتامل بر جزییات واقعه درنگ کرده و پی به اصل واساس این واقعه بزرگ و جاودانه برده اند؟ واقعه ای که درس صبرواستقامت در برابر مصائب می دهد و ایمان وخوی انسانی را ترویج وتبلیغ می کند. عاشورا ابعاد سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی بسیاری دارد که تاکنون مغفول مانده وازاین حیث وظیفه سنگینی بر دوش اهل فن وکارشناسان دینی است تا مردم را ودلهایشان را آماده شنیدن وقایع واقعی وبدور از خرافه نموده و زیبایی عاشورا و شان قیام امام را وشجاعت و ااسطورگی امام واهل بیتش را به تصویر بکشند تا نسل حاضر به خوبی و روشنی با وقایع تاریخی آشنا شوند .

چه زیباست که در عزاداری ها وسخنرانی های این ایام شور وشعور همراه و توامان باشد ،چرا که برپایی مجالس عزاداریها برای کسب معرفت وآگاهی است و اگر شور و شعور نباشدبی شک معرفت و آگاهی لازم ازاین مجلس برده نخواهدشد .

بنابراین وظیفه مداحان و سخنرانان بسی سنگین تر از قبل است ، بیان کردن واقعیت های تاریخی و مذهبی آنچنان که ادای دین بشود و اذهان عمومی هم توانایی درک و پذیرش آن را داشته باشند وبنا به مقتضیات زمانی و مکانی درسهای قیام عاشورا تبیین وتبین شود تا انسان راه گم کرده ی امروزی به مسیر اصلی انسانیت بازگردد.