قاچاق و اجناسی که بازارها را قبضه کرده است

چاپ

این روزها بحث مبارزه با قاچاق کالا تا حدی داغ شده است که تمامی مسئولان اجرایی و امنیتی و مذهبی دراین خصوص اظهار نظرکرده اند از امامان جمعه گرفته تا نمایندگان مجلس و مقامات نظامی و امنیتی و… چرا که اقتصاد و تولید کشور را بشدت نشانه گرفته است.هرچند در این خصوص قوانین و آیین نامه هایی وضع شده اما کافی و راهگشا نبوده است چرا که زندگی ساحل نشینان از دیرباز با دریا عجین شده و ساکنان شهرهای ساحلی و بندری حق استفاده از ” ته لنجی” را داشته همانگونه که در استانهای جنوبی دیگر بومیان حق استفاده از انرا دارند؛ اما درهرمزگان ساکنان دریا وساحل نشینان از این حق به مدد قوانین دست و پاگیر محروم شده اند و معضل بیکاری را دامن زده است.

 صید و صیادی و استفاده از دریا حق طبیعی بندرنشینان است اما این روزها به بهانه مبارزه با کالاهای قاچاق شاهد برخوردهایی هستیم که در شان وکرامت شهروندان نبوده و این مسئله شدت نارضایتی مسئولان ارشد را برانگیخته از طرفی شاهدیم که تمامی کالاهای قاچاق و خارجی بازارهای کشور و استان را قبضه کرده است.

کالاهایی که اقتصاد وتولید داخلی را بشدت نشانه گرفته و علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر بستن راههای ورود کالاهای قاچاق به کشور متاسفانه شاهد فعالیت مافیای قاچاق در کشور هستیم این امر تا جایی پیش رفته که این مافیا در بعضی از دستگاه ها نیز نفوذ کرده و موجب فسادهای مالی نیز شده اند که با برخوردهای قانونی و توبیخی مواجه شده اما این برخوردها کافی نبوده و هنوز منافذ ورود قاچاق به کشور باز است.

روزانه شاهد ورود انواع کالاهای خارجی به کشور هستیم امری که تولیدکنندگان را در سالهای اخیر با ورشکستگی مواجه کرده و کارگران بسیاری بیکار شده اند. از طرفی کیفیت این تولیدات داخلی قابل تعریف و مطلوب مصرف کنندگان نبوده که باید طراحان داخلی و تولیدکنندگان برای ارتقا سطح کار و رضایتمندی مشتریان نهایت تلاش خود را کرده تا شهروندان بسوی استفاده و خرید کالاهای داخلی ترغیب شوند.

باید قوانینی در این خصوص وضع و اجرایی شود تا تکلیف شهروندان وساحل نشینان مشخص شود اگر کیفیت کالاهای داخلی ارتقا یابد و کالاهای خارجی و قاچاق بازارها را قرق نکنند  قطعا مردم بسوی خرید کالای ایرانی ترغیب و تشویق شده و تولید داخلی رونق خواهد گرفت .

حمایت از تولیدات ملی و صنعتگران داخلی موجب شکوفایی ورونق اقتصاد شده تا جایی که مشکلات اشتغال و بیکاری تا حدی رفع می شود و دیگر کمتر شاهد بیکاری و سرگردانی نیروی کار و جامعه کارگری در کشور و استان خواهیم بود. امیداست سمت و سوی تصمیم گیری های مدیران و مسئولان اجرایی به سوی رونق تولیدات داخلی پیش برود.

فروغ مسلم زاده