وقتی از نظارت خبری نباشد؛تداوم فعالیت کارخانه شن و ماسه عامل تخریب زیست بوم میناب

چاپ

میراث جرون:فعالیت کارخانجات شن و ماسه در بستر رودخانه میناب علاوه بر تهدید زیست بوم نگرانی مینابی ها را به همراه داشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛به نقل از میناب جنوب، رود میناب از جمله رودخانه هایی است که دارای غنی ترین مصالح شن و ماسه کشور می باشد به همین منظور کارخانجات متعددی در بستر این رودخانه جهت بهره برداری از مصالح آن احداث شده است .

فعالیت گسترده و ایجاد سنگ شکن ها و کارخانجات شن و ماسه در بستر رودخانه شهر میناب عامل ایجاد ریزگردها بر فراز سطح شهرستان شده بطوری که نگرانی مردم حاشیه و اطراف این کارخانجات به دنبال داشته است.

عدم نظارت و مدیریت مهندسی نشده با اعطای مجوزهای آبکی از سوی دستگاه های زیربط به کارخانه شن و ماسه و فعالیت آن نه تنها باعث ایجاد یک بحران جدی در سلامت شهروندان مینابی شده بلکه برحیات زیست بوم این منطقه نیز آسیب جدی وارد کرده است.

با توجه به نزدیکی معادن شن و ماسه به شهر میناب ، در برخی مواقع با توجه به وارونگی هوا و استفاده معادن از سوخت‌های فسیلی مانند گازوئیل یا نفت کوره باعث بروز بیماری هایی از قبیل  مشکلات تنفسی برای شهروندان ایجاد کرده است .

از طرفی پساب‌های صنعتی حاصل از شستشوی شن و ماسه در این رودخانه می تواند تأثیر بدی بر آب‌های زیرزمینی واقع در بستر رودخانه که منابع آب آشامیدنی مردم میناب و بندرعباس است بگذارد.

برداشت بیش از حد شن و ماسه از بستر رودخانه میناب سبب تغییر مسیر سیلابها و تخریب باغهای قدیمی و نخلستان‌های روستاهای اطراف رودخانه شده است بطوری که امروزه به معضل خشکسالی و فروچاله تبدیل شده است.

شهرستان میناب ۱۲ معدن شن و ماسه دارد که روزانه بیش از ۸۰۰ تن شن و ماسه از بستر رودخانه میناب برداشت می‌شود.