وقتی سلامت شهروندان حراج می شود

چاپ

آنچه این روزها کمتر دیده می شود انصاف و وجدان کاری در بسیاری از اصناف است که برای درصدی سود ومنفعت بیشتر چوب حراج بر سلامت شهروندان زده می شود و بسیار می بینیم که مواد غذایی تاریخ گذشته و غیربهداشتی در اکثر فروشگاه ها و مغازه ها به فروش می رسد اما هیچ گاه اهرم قانون نتوانسته فشار لازم را براین فروشندگان و عرضه کنندگان متخلف وارد نماید.

در بعضی از ایام خاص دیده شده که اکیپ های نظارت و بازرسی در سراسر بازارها و فروشگاه ها بصورت نامحسوس حضور یافته ومقداری ازاین اقلام را شناسایی و جمع آوری می نمایند اما در سایر ایام سال شاهد عرضه بی دغدغه وبا سود سرشار این کالاها به شهروندان هستیم. بنا به شهادت عده ای  از شهروندان در بعضی از مناطق که اقلام فاسد و تاریخ گذشته را برای معدوم سازی رها کرده بودند شهروندانی از حاشیه نشینان شهر برای جمع آوری این اقلام هجوم آورده و پنیرهای بسته بندی شده ، رب گوجه و … را جمع آوری کرده و در پاسخ به این سوال که چرا این اجناس را جمع می کنید گفته بودند برای فروش می خواهیم ؟!

اما چاره کار کجاست و چرا هرروز دراین شهر بندری انواع اقلام غذایی خارجی غیربهداشتی از مرزها و گمرکات وارد می شود و واردکنندگان بی هیچ دغدغه ای این کالاهارا وارد چرخه مصرف کرده و سلامت وجان شهروندان را به خطر می اندازند؟

نظارت در مبادی ورودی کم است یا زور واردکنندگان زیاد است که نمی توان جلوی فروش و عرضه مواد غذایی که با سلامت کودکان وسایر افراد جامعه مرتبط است را گرفت ؟

هرچند گاه وبیگاه اقدامات ضربتی از سوی مراجع ذیصلاح صورت می گیرد اما کافی نیست و باید اکیپ های بیشتری را برای بازرسی از فروشگاهها اختصاص داد تا سلامت وبهداشت مواد غذایی با حساسیت و دقت بیشتر بررسی شود .امیدواریم مسئولان ذیربط دراین خصوص دقت نظر لازم را اعمال کرده و با متخلفان سلامت مردم هم به شدت برخورد نمایند تا مبادا برای درصدی سود بیشتر سلامت مردم به خطر بیافتد.