کاهش ساعات کاری زنان به نفع کیست؟

چاپ

لایحه کاهش ساعات کاری زنان به مجلس رفت وپس از کش و قوسهای زیاد به تصویب رسید . قانونی که تمامی دستگاهها ملزم به اجرای آن هستند وساعت کار بانوان از ۴۴ ساعت به ۳۶ ساعت با دارا بودن شرایط خاص ودریافتی ۴۴ ساعتی کاهش یافته است .قانونی که این روزها باید اجرا شود و بانوان واجد الشرایط هم از این مزایا بهره مند شوند اما اینکه چگونه ودر چه دستگاههایی اجرایی می شود وتا چه میزان همکاری لازم با واجدین شرایط صورت خواهد گرفت ؟

قانونی که اجرایش بی شک به نفع کارفرمایان نیست و بانوان شاغل دراین بخش هم نمی توانند به راحتی از مزایای این قانون بهره مند شوند. کاهش ساعات کاری بانوان دارای شرایط خاصی است که بانوان باید حتما فرزند معلول یا همسر معلول داشته باشد ویا فرزندش زیر ۶ سال باشد و یا سرپرست خانوار بوده واین شرایط با احراز هویت و نامه کتبی از مراجع ذیصلاح می باشد.

قانونی که تمامی دستگاههای دولتی وبانکها ملزم به اجرای آن هستند و از آنجایی که نیمی از بانوان در بخشهای خصوصی و شرکتهای بزرگ مشغول به فعالیت می باشند باید دید کارفرمایان این بخش هم مانند بخش دولتی حاضر به اجرای این مصوبه خواهندشد ؟اگر اجرا شود ایا جای خالی نیروهای خانم در چارت سازمانی چکونه پر خواهد شد و ده ها سئوال دیگر که باید صبر کرد و دید که کارفرمایان در بخش خصوصی چگونه تصمیم می گیرند و این مصوبه را اجرا خواهند نمود.

مریم آقاجانی