میراث جرون
امروز : شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ساعت : ۲۰:۳۳
یادداشت

ایران جوان ایران قوی

فروغ مسلم زاده //میراث جرون یکی از مشخصات بارز جوامع جهان سوم, جوانی جمعیت ...

رونق اقتصادی با فعالیتهای دریامحور

فروغ مسلم زاده // ایجاد جذابیت برای سرمایه‌گذاری، فراهم کردن زمینه اشتیاق سرمایه‌گذاران جهت ...

دختر روز نمی خواهد کمی امنیت به او بدهید ، تمام روزها روز دختر می شود

نوشته عبدالحسین اسدپور /// به بهانه روز دختر زیبا ترین تبریک ها را در ...

سناریوی بی سرانجام حقوق کارگران

فروغ مسلم زاده // وزیر کار درحالی از طی شدن مراحل پایانی لایحهٔ تغییر ...

توسعه اقتصاد دریامحور و شعار سال اولویت هرمزگان

فروغ مسلم زاده // اقتصاد دریا محور در بخش‌های مختلف دولت می‌تواند به مردم ...

توسعه و شکوفایی اقتصادی با مشارکت مردم

فروغ مسلم زاده// برای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم، اقتصاد کشور نیاز ...

جهش تولید با مشارکت مردمی استراتژی مهم توسعه اقتصادی است

فروغ مسلم زاده // جهش تولید با مشارکت مردمی در راستای تحقق شعار سال ...

حادثه برخورد و واژگونی موتور سوار نوجوانان وجوانان درسطح استان

عبدالحسین اسدپور// این روزها وشب هاراکب نوجوان وجوانان موتورسیکلت در کل استان‌ در خیابانهای ...

تاثیرات آموزش بر اقتصاد

وحید حاج سعیدی// امروزه در دنیا تاثیر آموزش بر اقتصاد به یک اصل قابل ...

ضرورت ذخیره سازی باران در سدها

فروغ مسلم زاده // فعالیت مناسب سامانه بارشی در هفته جاری و برنامه‌ریزی‌های انجام ...

  • کد مطلب : 4231
  • تعداد نظرات : 0 نظر
  • تاریخ انتشار خبر : 29 آگوست, 2016 - 10:50
  • شما اینجا هستید :اخبار مشروح
  •   

    استفاده از فن آوری “واترباکس “در بیابان های بندرلنگه

    اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری هرمزگان، طرح بیابانزدایی در روستای "ارمک "بندرلنگه با استفاده از دستگاه های واترباکس اجرا شد.

    به گزارش پایگاه اطلاع رسانی میراث جرون به نقل از اداره کل منابع طبیعی هرمزگان، در این طرح ۲۵دستگاه واترباکس بصورت آزمایشی در هفته دولت در سطح یک هکتار مورد استفاده قرار گرفت.

    پوربلیغی، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری هرمزگان در زمینه اجرای این طرح گفت: این فن آوری واترباکس در راستای اقتصاد مقاومتی و صرفه جویی در مصرف آب برای اولین بار در اراضی بیابانی استان هرمزگان در هفته دولت در سطح یک هکتار اجرا شده است.

     وی گفت:در اجرای این طرح گونه های بومی چوچ،مغیر،کهور ایرانی و کرت محلی وکنار کاشته شد. وی افزود:برای اولین بار باتوجه به اینکه ماسه بادی در اراضی بیابانی بندرلنگه نبوده است،گونه سمرپاکستانی حذف شده است و از گونه های محلی استفاده می شود.

    پوربلیغی افزود: از آنجایی که استان هرمزگان دارای ۳١۸هزار هکتار کانون بحران فرسایشی بادی است و برای احیای این اراضی نیاز به درختکاری است وباتوجه  خشکسالی و کمبود منابع آب با مشکل جدی مواجه هستیم،  لذا استفاده از این فن آوری که در۳۰کشور دنیا رواج دارد ،برای نخستین بار در کشور در استان هرمزگان مورد استفاده قرار گرفته است.

    وی گفت:باتوجه به خشکسالی هجده ساله اخیر وکمبودآب  در استان و لزوم اجرای طرح هایی با مصرف کمتر آب ،استفاده از این دستگاه بهترین گزینه بنظر می رسد.

    پوربلیغی در خصوص ویژگی های این دستگاه گفت: دستگاه واترباکس که گنجایش ذخیره سازی ١۵لیتر آب را دارد و در طول سال فقط یک بار این دستگاه پراز آب می شود وآب موردنیاز نهال از رطوبت هوا و شبنم تامین می گردد.در واقع استفاده بهینه ازرطوبت در اراضی بیابانی ساحلی استان می باشد.

    وی گفت: در صورتیکه این پروژه در پایان سال با موفقیت مانند سایر کشورها همراه باشد،از این پس در کلیه پروژه های جنگلکاری و بیانزدایی ازاین شیوه استفاده می شود. وی گفت :این دستگاه تاده سال قابل استفاده می باشد که پس از سال چهارم که نهال با شرایط اکولوژیکی منطقه سازگار شد،

    به گفتهپوربلیغی،دستگاه به مکان دیگری انتقال می یابد و درون آن نهالکاری می شود و مورد استفاده مجدد قرار می گیرد.

    وی گفت:اجرای طرح های بیابانزدایی با روش های آبیاری سنواتی هرهکتار سیزده میلیون تومان در طول  چهار سال تا ساز گاری گیاه با محیط هزینه دربردارد در صورتی که با استفاده از فن آوری واترباکس در چهارسال چهارمیلیون تومان هزینه دارد از طرفی مصرف آب نیز به شدت کاهش می یابد.

    روح الله وفاکیش، رئیس منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان بندرلنگه نیز از نصب ۲۵ دستگاه واتر باکس همراه با کاشت نهال در منطقه بیابانی و خشک روستای ارمک خبر داد.

    وی بیان داشت: برای اولین بار در روستای ارمک که در فاصله ۵۰ کیلومتری شمال شهر بندرلنگه واقع شده و درمنطقه مطالعاتی طرح بیابان زدایی قرار گرفته است.

    وفاکیش اظهار کرد:هدف از اجرا را کاشت درختان مثمر و غیر مثمر و گیاهان بوته ای به منظور ایجاد اشتغال ،حفظ محیط زیست ، ایجاد پوشش سبز ، مقابله با پدیده گرد و غبار، احیا جنگلها ،در مناطق خشک و بیابانی می باشد.

    رئیس منابع طبیعی و آبخیز داری بندرلنگه افزود: با استفاده از این فناوری هر درخت و درختچه بوته ای را می توان کاشت. این روش برای فراهم کردن امکان کشت در زمینهای پست فاقد ارزش خشک و بیابانی است و بخصوص با مشکلاتی که از نظر منابع آب در کشور ما وجود دارد کاملا ایده ال است.


    تبلیغ
    آیین بانک قرض الحسنه مهر ایران هیات گلف استان هرمزگان احمدمرادی oخبرگزاری علم و فناوری آفتاب جنوب