میراث جرون
امروز : پنج شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ساعت : ۰۶:۰۱
یادداشت

رونق اقتصادی با فعالیتهای دریامحور

فروغ مسلم زاده // ایجاد جذابیت برای سرمایه‌گذاری، فراهم کردن زمینه اشتیاق سرمایه‌گذاران جهت ...

دختر روز نمی خواهد کمی امنیت به او بدهید ، تمام روزها روز دختر می شود

نوشته عبدالحسین اسدپور /// به بهانه روز دختر زیبا ترین تبریک ها را در ...

سناریوی بی سرانجام حقوق کارگران

فروغ مسلم زاده // وزیر کار درحالی از طی شدن مراحل پایانی لایحهٔ تغییر ...

توسعه اقتصاد دریامحور و شعار سال اولویت هرمزگان

فروغ مسلم زاده // اقتصاد دریا محور در بخش‌های مختلف دولت می‌تواند به مردم ...

توسعه و شکوفایی اقتصادی با مشارکت مردم

فروغ مسلم زاده// برای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم، اقتصاد کشور نیاز ...

جهش تولید با مشارکت مردمی استراتژی مهم توسعه اقتصادی است

فروغ مسلم زاده // جهش تولید با مشارکت مردمی در راستای تحقق شعار سال ...

حادثه برخورد و واژگونی موتور سوار نوجوانان وجوانان درسطح استان

عبدالحسین اسدپور// این روزها وشب هاراکب نوجوان وجوانان موتورسیکلت در کل استان‌ در خیابانهای ...

تاثیرات آموزش بر اقتصاد

وحید حاج سعیدی// امروزه در دنیا تاثیر آموزش بر اقتصاد به یک اصل قابل ...

ضرورت ذخیره سازی باران در سدها

فروغ مسلم زاده // فعالیت مناسب سامانه بارشی در هفته جاری و برنامه‌ریزی‌های انجام ...

سیلی جوانمردی بر گونه نامردان

فروغ مسلم زاده // میراث جرون حمله دو شب پیش ایران این پیام را ...

  • کد مطلب : 4581
  • تعداد نظرات : 0 نظر
  • تاریخ انتشار خبر : 8 سپتامبر, 2016 - 09:21
  • شما اینجا هستید :گزارش
  •   

    جوانان بدنبال شغل؛ جامعه، تشنه فنی کاران متخصص

    سلسله نشست‌های مطالبه‌گری مردم هرمزگان با حضور نمایندگان و نخبگان هرمزگان فردا جمعه 19 شهریور در فرهنگسرای طوبی برگزار می‌شود.

    بسیاری از جوانان همواره از نداشتن شغل و کمبود شــغل گالیه مندند،درصورتی که شغل مناسب با داشتن مهارت ارتباط مسقیمی دارد.در حال حاضر مسئوالن کشورنیز به این نتیجه رسیده اند که راه دستیابی به شــغل برای جوانان به مهارت آموزی ختم می شود و به همین دلیل حتی از سال جاری مبحث هدایت تحصیلی برای دانش آموزان مطرح شد. جوانان همچنین می توانند مهارت های فنی و حرفه ای را در مراکز ثابت و سیار بیاموزند تابتوانند وارد بازار کار شوند.اگرکه جوانان آموزش های فنی وحرفه ای را بیاموزند،قادر خواهندبود بااستفاده از تسهیالت اعطایی برای خود و دیگران کارآفرینی کنند.

    درحال حاضر بسیاری از آموزش ها درمراکز دولتی آموزش فنی وحرفه ای مانند تعمیرکارخودرو، انواع جوشکاری، میکانیکی،کابینت سازی و… بصورت رایگان برگزار می شود وحتی در این مراکز خوابگاه وجود دارد که جوانان از روستاها و مناطق دوردست می توانند در این مراکز اسکان یابند. ازطرفی دیگربخاطر داریم که از گذشته دور ، جوانان در کارگاه ها،تعمیرگاه ها و… شاگردی می کردند وبعد از چند سال کارکردن،شاگرد خودش استاد می شد و چند نفر شاگرد داشت و درواقع کارآفرینی می کردند؛اما متاسفانه در حال حاضر کمتر به این موضوع توجه می شود و جوانان کمترحاضر می شوند شاگردی کنند تابعد از استاد شدن در آن حرفه، شغل مناسبی داشته باشند و حتی برای دیگران اشتغال زایی کنند.اگرکه جوانان مهارت یاد بگیرند،دیگرنیازی به کار کارمندی و اداری و پشت میزنشینی ندارند.

    بهترین درآمدها در شغل تخصصی مهارتی است.هیچگاه جوانی که میکانیکی خودرو را درمراکز فنی وحرفه ای یابصورت تجربی در تعمیرگاه ها می آموزد واستاد مکانیک می شود،بیکار نمی ماند و اتفاقا بهترین درآمدها را هم می تواند داشته باشد.

    برای همه ما در بخش های مختلف پیش آمده است که برای تعمیر خودرو ، وسایل برقی و… به تعمیرگاه های مختلف مراجعه می کنیم واز تعمیرکار خواهش می کنیم که کارمارا زودترانجام دهد وحتی حاضرمی شویم که هزینه بیشتری پرداخت کنیم تا کارمان زودتر انجام شود و تعمیرکار می گوید به خاطر حجم باالی کارها ومشتری زیاد،نمی تواند پاسخگوی درخواست مشتریان باشد.این موضوع نشان می دهد که همچنان جامعه تشنه فنی کاران متخصص است وجوانان هنوزفرصت دارند تا با آموختن مهارت های فنی ،بازارهای اشتغال را تصاحب کنند.

    از طرفی دیگر در جامعه شاهدیم که بسیاری از تحصیلکردگان دانشگاهی با مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد بخصوص در رشته های انسانی بیکارهستند وبرخی از آنها هم پس از فراغت از تحصیل از دانشگاه،اقدام به مهارت آموزی در مراکز فنی وحرفه ای دولتی یاخصوصی می کنند تا برای ورود به بازارکار آماده شوند.افراد بسیاری بعدارتحصیل چهارتاشش سال مدرک تحصیلی می گیرند که علی رغم صرف هزینه و وقت، برایشان شغل را به ارمغان نمی آورد.

    درصورتیکه اگرکمتراز این سال ها اقدام به مهارت آموزی درمراکز فنی وحرفه ای یا شاگردی می کردند،پس از می توانستند واردبازار کارشوند. به همین دلیل هم اداره کل آموزش فنی و حرفه ای هرمزگان، طرحی به نام جوار دانشگاه دارد که درقالب آن دانشجویان درحین تحصیل، آموزش فنی وحرفه ای هم ببینند و برای بازارکار آماده می شوند.البته طرح های دیگری هم برای قشرهای دیگر در شهرها وروستاها هم توسط اداره کل آموزش فنی وحرفه ای در راستای مهارت آموزی برای جوانان زن ومرد برگزار می شود که بااین آموزش ها، مشاغلی خانگی و صنعتی و… ایجاد می شود.

    هنگامی که یک نفر آموزش مهارتی می بیند،می تواند برای خودش ودیگران شغل ایجاد کند وکسانی که دارای اراده قوی هستند،به کارآفرینانی بزرگ تبدیل می شوند .از طرفی هم بایستی از تعمیرکاران و کارگاه هایی هم که در آموزش جوانان نقش آفرینی می کنند،حمایت شوند و از طرفی دیگر هم جوانانی که تالش می کنند تعمیرگاه،کارگاه و… راه اندازی کنند هم مورد حمایت قرار گیرند. «عباس زارعی پور»که خود لیسانس ماشین آلات کشاورزی را دارد و در امور تعمیرات خودروهای سنگین و سبک تبحردارد و تدریس در مدارس فنی وحرفه ای را نیز انجام می دهد و تعمیرگاهی راباهدف اشتغال جوانان در بلوار ساحلی بندرعباس در منطقه خواجه هم راه انداری کرده است،برای چندین نفرهم اشتغازایی کرده است.تعمیرگاه اتومبیل «سینا»متعلق به وی که به عنوان تعمیرگاهی نام برده می شود که هم تعمیرکارانش به عنوان تعمیرکار «کاربلد» مشهورند و هم دستمزدهای منصفانه هم دریافت می کنند، مورد رضایت رانندگان قرار دارد.

    وی که برای هفت جوان دیگرنیز اشتغالزایی کرده است وعالقه مندان به میکانیکی درآنجاآموزش دیده و می بینند.زارعی می گوید افرادی که در هربخش فنی آموزش می ببینند ،بطور یقین بیکار نمی مانند. وی معتقد است که جوانان بایستی از وقت خود به بهترین نحو استفاده کنند و مهارت آموزی و شاگردی کنند تا بتوانند وارد بازارکار شوندبعد از آن هم می توانند برای چندنفردیگر هم کارآفرینی کنند.

    علی زارعی


    تبلیغ
    آیین بانک قرض الحسنه مهر ایران هیات گلف استان هرمزگان احمدمرادی oخبرگزاری علم و فناوری آفتاب جنوب